Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználási élményt nyújtsa.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Diszlexia

Diszlexia

Diszlexia

Miért fontos, hogy időben lépjek,amikor úgy érzékelem, hogy a gyermekem nagyon okos, mégis bizonyos esetekben visszahúzódó,bizonytalan,esetleg különösen ügyetlen labdajátékokban?


A köztudatban a diszlexia az írás és az olvasás nehézségével kapcsolatos fogalom, mégis azoknak a gyerekeknek (és felnőtteknek is), akiknek vannak problémái a következő területeken, elég nagy valószínűséggel elmondható,hogy diszlexiások, vagy diszlexia veszélyeztetettek lehetnek. Ilyenkor jó egy szakember véleményét kikérni.
Amikor valaki már felnőtt, azonban gyermekkorában sok nehézséggel küzdött az iskolában a tanulással, főként az olvasással, szövegértéssel és látja a gyermekén a hasonló tüneteket, ne legyintsünk, hogy „ Ó, hát én is ilyen voltam!”
Ha soha nem diagnosztizálta Önt logopédus szakember, az még nem azt jelenti, hogy nincs is semmi probléma. Vannak akiket csak felnőttként diagnosztizálnak,mivel régebben nem volt erre lehetőség,kellő mennyiségű szakember. Nem voltak erre megoldások, ami viszont jelenleg könnyedén elérhetőek: mozgásterápiák, logopédia, fejlesztő pedagógia.
Nagyon fontos lenne a gyermek számára időben a célzott fejlesztés!
Leginkább azért, hogy a gyermek már ne élje át ugyanazokat a helyzeteket, melyeket a szülő megtapasztalt. Sok kudarcot és megszégyenítést. Lustának, vagy gyengeelméjűnek titulálást.
Diszlexia jelei lehetnek:


Érzékelés és mozgás területén:

-Nehezen tájékozódik a térben és nehezen különbözteti meg a jobb és bal oldalt
-Darabos mozgás, könnyen nekimegy, beleütközik másokba, vagy tárgyakba
-Kézügyesség hiánya,praktikus finommozgások
-Grafomotorika nehézsége írás, rajzolás terén
-Feltűnően ügyetlen labdajátékokban, főleg tenisz , ping-pong
-Túlzott érzékenység a fényre és zajokra
-Egyensúlyi zavarok

A rövid távú memória területén:

-Számok pontos lemásolása
-Üzenetek, utasítások,irányok megjegyzése,szóbeli instrukciók nyomon követése
-Emberek nevének megjegyzése

A diszlexiás emberek nagyon kreatívak, ragyogó ötleteik vannak,egyfelől gyors észjárásúak,más területeken pedig kifejezetten lassúak.
Önbizalmuk, önértékelésük igen alacsony,mivel még felnőttként is sok feszültséget cipelnek magukkal.
Bűntudatuk van , sokszor vádolják magukat ,mivel rengeteg kudarcot éltek át egész életükben. Munkájukban is időnként alkalmatlannak érzik magukat , elbizonytalanodnak még akkor is, ha valamit nagyon jól tudnak. Sokan évtizedeken át nincsenek tisztában problémáik eredetével,amitől bizalmatlanná, esetleg agresszívvá válhatnak.
Egy jó megoldást jelenthet ebben az esetben egy játékos lehetőség:

Rendezés:
Raktáron

Képességfejlesztő társasjáték: Szivárványpeca

A társasjáték egyedi kiválósága abban rejlik, hogy szem-láb koordinációt is fejleszt, ami azért nagyon fontos, mert nagymértékben segíti a matematikai, számolási képességeinket.

20.900 Ft 15.900 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)