Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználási élményt nyújtsa.
Menü

Hiperaktivitás kezelése

Hiperaktivitás kezelése

A hiperaktív gyermekeknek mindenképp szakmai segítségre is szükségük van, amellett, hogy otthon egy meleg, támogató, megértő légkör vegye Őt körül. Ez egy nagyon nehéz feladat sok esetben, hiszen elképzelhető, hogy épp darabokra tört valamit, vagy szétszedte a szobáját, mégis azt javaslom, hogy sok türelemmel, szeretettel közeledjünk hozzájuk!

Sokkal többet tudunk így elérni. Ha több jelét is felismerjük a hiperaktivitásnak, igen fontos a szigorú napirend. Kevés szabály legyen, de az mindig határozottan meg legyen követelve! Ha van rá módunk alakítsunk ki egy szobát, ahol kedvére és biztonságosan tud játszani, tombolni!

Tegyük tele ezt a helyiséget hintákkal szivaccsal/ szőnyegekkel. Vegyünk bele egy ponton felfüggeszthető úgynevezett ”csepp” hintát, helyezzünk be egy trambulint, forgó fotelt. Mozgásfejlesztő eszközöket, hiszen a legfontosabb számára úgyis a mozgásos alapú fejlesztés lesz!Keressünk meg egy szakembert TSMT terapeutát, DSZIT terapeutát, vagy Alapozó terapeutát, aki tud segíteni a mozgásprogram összeállításában!

Amikor szakembereket felkeresve (gyermekpszichiáter vagy pszichológus) diagnosztizálták a hiperaktivitást, gyógyszerekre és viselkedésterápiára is szükség lehet. A hiperaktivitás kezelésében jelenleg hazánkban gyógyszeres kezelés alatt általában a methylphenidat hatóanyag tartalmú gyógyszereket értjük.

Én mozgásterápiás szakemberként persze mozgásterápia párti vagyok, de természetesen elfogadom, ha nagyon súlyos a probléma, akkor gyógyszerre is szükség lehet. Szeretem azonban a természetes gyógymódokat, ezért ha lehet ezeket is szoktam javasolni!

A hiperaktivitás kezelése homeopátiával is lehetséges. Érdemes keresgetni a neten ezzel kapcsolatban is nagyon elismert homeopata orvosokat találhatunk.

A hiperaktív gyermekek szervezete sokkal több esszenciális zsírsavat igényel. Brit tanulmányok szerint hiányzik az Ő szervezetükből az omega 3 esszenciális zsírsav, vagy nagyon alacsony a szintje. Ennek vannak tünetei is. Például a szárazabb bőr,allergiák, ekcéma előfordulása és asztmatikus tünetek is. Mindig megkérdem a szülőktől, hogy mennyi halat eszik a gyermeke? Általában a válasz az, hogy semennyit! Az állapot javulásában pedig ez egy fontos komponens lehet!

Sok hiperaktív gyermek esetében hasznosnak bizonyul, ha vitamin és ásványi anyag pótlásáról is gondoskodunk! Magnézium, cink, B vitaminok és a vas is sokat segíthet.

Sokat tudnak segíteni azok a szülőtársak is, akik hasonló cipőben járnak, ezért érdemes keresni a társaságukat!

Nincs megjeleníthető termék.