Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználási élményt nyújtsa.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

ADHD

ADHD

ADHD-s gyermek fejlesztése, a Szivárványpeca képesség fejlesztő társasjátékkal

ADHD –s gyerekek nyugtalanok,figyelmüket nehezen fókuszálják, nehezen irányíthatóak,zavarják őket saját kortársaik is főleg ha többen vannak körülötte.Szeretik a szabályokat” felrúgni”,megváltoztatni,szeretnek dirigálni,nagy a mozgásigényük.

….. És íme itt egy mozgásos képességfejlesztő társasjáték , amiben lehet variálni a szabályokat ! Sőt legyen Ő a játékvezető! Ő mondja meg hogyan fussunk, szökdeljünk körbe-körbe!

Ilyenkor az ADHD -s gyermek érzi, hogy Ő irányít és ők ezt nagyon szeretik, azonban ebben a képességfejlesztő társasjátékban csakis úgy lehet sikeres, ha aktívan koncentrál, mivel a kockákon lévő kidobott forma folyamatosan változik,ezt pedig figyelni kell, akkor is ha Ő dob. Mivel élvezi a játékot észre sem veszi, hogy koncentrál, viszont ezen képessége elmondhatatlanul sokat fejlődik.

Eleinte azt javasolnám, hogy egyedül játszanak Vele, anya vagy apa csak kettesben. Hagyjuk kicsit győzni, mert a vágy a győzelemre a mozgatórugója a koncentrálásnak. A mágneses tappancshoz itt „ hozzáragadnak” a halacskák, amit meg kell szerezni, ez a „ megszerzés” azonnali jutalomként szolgál, hiszen ez a siker tükre! Megszereztem = enyém! Én győztem! Ez egy azonnali örömforrás. Ez roppantul tetszik ezeknek a nyughatatlan lurkóknak.

A figyelemzavaros- ADHD gyermekek általában kortársaik körében kevésbé sikeresek, mozgásminta másolásaikban is ”hibák” vannak, koordinálatlanabbul mozognak,viszont ha megtalálja ebben a játékban a sikerélményt, annál többször veszi rá önmagát az egyre nehezebb koncentrálást igénylő játékhelyzetekre, mozgáskoordinációt fejlesztő feladatokra.

Ahogyan ügyesedik egyre nagyobb elszántsággal és sikerrel végez el olyan mozgásformákat a gyermek , amik a fejlesztésében elengedhetetlenül szükségesek lennének, de a nehézsége miatt nagy terhelést jelentett eddig számukra. Ezek a pókjárás, rákjárás, sánta róka, kereszt irányú mozgások, indián szökdelés, térd érintése ellentétes oldalon. A mozgáskoordináció finomhangolása által egy hatékony tanulási folyamat zajlik, egyre jobbá válik az apró részletek összerendezése. Az önszabályozás, önkontroll funkció fejlődése tapasztalható, mivel megtanulja uralni, kontrollálni először saját végtagjait, testét,majd később ez a kontroll megmutatkozik a viselkedés-szervezésben is.

Örülök, hogy nagyon sok ADHS-s gyermek szüleitől olvashatom, hogy a Szivárványpeca képességfejlesztő társasjátékkal, milyen óriásit fejlődött gyermekük.

Rendezés:
Raktáron

Képességfejlesztő társasjáték: Szivárványpeca

A társasjáték egyedi kiválósága abban rejlik, hogy szem-láb koordinációt is fejleszt, ami azért nagyon fontos, mert nagymértékben segíti a matematikai, számolási képességeinket.

20.900 Ft 15.900 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)