Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználási élményt nyújtsa.
Menü

Hiperaktivitás kezelése gyermekeknél

HIPERAKTIVITÁS KEZELÉSE GYERMEKEKNÉL

Amikor a hiperaktivitás kezelése gyermekünknél sürgető problémává válik és kezelésekben, megoldásokban gondolkodunk, mindig érdemes sok-sok lehetőséget végigvizsgálni. Így találjuk meg a gyermekünk számára legkedvezőbb lehetőségeket.

Gyermekkorban mindig nagyon fontos, hogy a terápiának legyen kapcsolata a mozgással vagy állatokkal. Vannak különleges,újfajta lehetőségek is napjainkban,ilyen a képességfejlesztő falmászás. Mivel a hiperaktív gyermek mindig új ingerre vágyik, ezért is megfontolandó az izgalmakban gazdag terápiás falmászás is, mint kiegészítő lehetőség a hiperaktivitás kezelésében.

Mind a fejlesztő falmászás,mind az állatasszisztált terápiák nagyon szimpatikusak a gyermekeknek.

HIPPOTERÁPIA, AZAZ LOVAS TERÁPIA

Egyik ilyen lehetőség a hiperaktív gyermek fejlesztése szempontjából a hippoterápia, azaz lovas terápia. Gyógytornászok, szomato pedagógusok végzik ezt a terápiát. Célja a mozgásfunkciók javítása, egyensúly fejlesztése,eltérő pszichés működés optimalizálása. Impulzuskontroll -zavarok helyreállítása, önkontroll erősítése.

A ló hátán ülve, annak természetes, harmonikus mozgása az ember háromdimenziós mozgásához hasonló, mely az elmozdulásos impulzusok révén az ember medencéjén és gerincoszlopán keresztül stimulálja a törzsizmok működését. Az egyensúly érzékeléséért felelős agyi struktúrák harmonizálásával javul a mozgásérzékelés, az egyensúly és a mozgáskoordináció, a kóros izomtónus korrigálódik.

Kiemelkedően fejlődik a figyelem, a gondolkodás és a motiváció . Az önbizalom erősödik, mivel jelentős az életöröm érzése,boldogság hormonok szabadulnak fel .

Szociális szempontból nagyon fontos, hogy jelentősen javul a társas érintkezés minősége: a lóval, a terapeutával és a társakkal való együttműködésnek köszönhetően. Pszichológiai szempontokat tekintve javulnak az érzelmi és akarati funkciók, a kommunikáció fejlődésében jelentős előrelépés várható. A ló segít megmutatni olyan érzelmeket,viselkedéseket, amelynek a kis páciens nincsen tudatában és egyéb pszichoterápiás alkalmak kapcsán nehezebben lennének feltárhatóak. A ló erőt, biztonságot sugároz,ezért megnyugtató hatású.Egyik legnagyobb ilyen központ Fóton található.

KUTYATERÁPIA

A hiperaktív gyerekek esetében egy másik lehetőség a kutyaterápia.

Az egyik jelentős szempont, hogy a kutya vonzza a figyelmünket, ingerforrást jelent. Oldja a feszültséget,javítja a hangulatot. Nyitottabbá teszi a gyermekeket.

A kutya segíthet abban is, hogy a gyerekek megtanulják társas helyzeteiket jobban kezelni, például ha valamit nem akarnak, akkor dühroham helyett inkább szóljanak, mit szeretnének. Ne sikítsanak bele a másik fülébe, ha éppen játszani akarnak valakivel. A legtöbb szociális helyzet lemodellezhető a kutyák segítségével.

A kutyához hozzá lehet bújni, ők megbocsájtanak nekünk akkor is, ha helytelenül viselkedtünk; örülnek, amikor hazaérkezünk, és minden vágyuk, hogy egy társaságban lehessenek velünk. Nagyon pozitív mintát mutatnak a kötődésekről.

A kutyaterápia során a gyerekek megtanulják felismerni a saját érzéseiket, megtanulták kezelni a dühöt, szomorúságot, félelmeiket. A dühkitöréseik jelentősen megritkulnak, illetve kezelhetőbbé válnak a terápia hatására.

FEJLESZTŐ FALMÁSZÁS

A képességfejlesztő falmászás hatással van a fizikális- mentális kondícióra és a személyiség fejlődésre.

Erősödik az izomzat, javul a testtartás, fejlődik a téri tájékozódás, a testkép.

A gyermekek önismerete is fejlődik,önbizalmuk erősödik,képesek lesznek másokkal jobb együttműködésre.

A falmászásban az a leginkább nagyszerű, hogy ezt a gyerekek rendkívül élvezik,játékosan nagy örömmel végzik .

Mindezek közben figyelmük, koncentráló képességük is fejlődik észrevétlenül,hiszen a feladatok, melyeket kapnak mászás közben, figyelmüket hosszú távon fenntartja.

Különösen javasolt hiperaktív , figyelemzavaros gyermekeknek , akik ingerkeresőek,mindig új dolgokra vágynak,mert ebben a fejlesztő terápiában megtalálják a keresett” izgalmakat.”

Családias, barátságos környezetben várja sok szeretettel az érdeklődőket: www.climberry.hu

Nincs megjeleníthető termék.