Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználási élményt nyújtsa.
Menü

Hiperaktív gyerek

Hiperaktív gyerek

A hiperaktív gyerekek nagyon el tudják fárasztani a szülőket, hiszen kimeríthetetlen energiákkal rendelkeznek, Ők azok, akik mindent egyszerre, azonnal szeretnének véghez vinni, megcsinálni, átélni.

Ez az oka, hogy a figyelemhiányos gyerekeket kitartási problémák jellemzik. Mindenbe „belekapnak” , így nem tudnak az adott feladatra koncentrálni, figyelmük csapongó, könnyen elterelhető. A legkisebb dolog is kibillenti figyelmi fókuszát, lehet ez apró zaj,vagy valakinek az elmozdulása a széken.

A hiperaktivitás felismerésének egyik komolyabb felhívó jele, hogy gyakran elfelejtenek dolgokat, a lényeges és lényegtelen feladatokat nem tudják jól megkülönböztetni, ezáltal céltalannak tűnnek.

Mivel nehézségeik vannak a figyelem fókuszálásával , ennek következtében ezek a gyerekek túlzottan mozgékonyak, túlzottan impulzívak, szeretnek beleszólni minden beszélgetésbe. Az impulzivitás azt jelenti, hogy képtelenek az azonnali reakcióik elfojtására, mert a gátlásokra nem képes az idegrendszerük. Nem képesek átgondolni tetteiket azelőtt, hogy cselekednének. Nevezhetnénk Őket „ forrófejű” lurkóknak is. Azonnal cselekszenek, később esetleg megbánják. Nehezen értelmezik mások szándékát, így sokszor van olyan helyzet, amikor teljesen félreértelmeznek szituációkat. Ilyen például, hogy elmegy mellette egy gyermek és kissé hozzáér a karjához, Ő meg azt hiszi bántani akarták, ezért gyorsan üt, vagy meglöki esetleg megharapja kis társát.

Ebből aztán számos esetben vannak galibáik. Sokszor hallom szülőktől, hogy milyen jó lenne egy nyugtató tea hiperaktív gyerekeknek, vagy valamilyen csodaszer, amitől Ők is képesek lennének megfontoltabb viselkedésre.

A megoldás azonban a mozgásterápiákban rejlik! A figyelem fejlesztésének egyedüli lehetősége a mozgásos alapú fejlesztés! Szerencsére sok terápiás lehetőség van ma már Magyarországon.

DSZIT terápia, TSMT terápia,Alapozó terápia, fejlesztő falmászás,INPP terápia és a Szivárványpeca társasjáték is remek alternatívát kínál a hiperaktív gyermek fejlesztésére.

Nincs megjeleníthető termék.